Izvještaj s Tečaja trajne edukacije,,Multidisciplinarno zbrinjavanje bolesnika s oboljenjima središnjeg živčanog sustava“

 

 

Udruga medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske 06. svibnja 2016. organizirala je Tečaj trajne edukacije za medicinske sestre i tehničare pod nazivom ,, Multidisciplinarno zbrinjavanje bolesnika s oboljenjima središnjeg živčanog sustava“. Tečaj je održan u predavaonici Klinike za neurokirurgiju KBC Sestre milosrdnice i prisustvovalo mu je 50 medicinskih sestara i tehničara iz cijele Hrvatske.

Tečaj je otvorila predsjednica Udruge Biljana Kurtović, mag.med.techn. pozdravnim govorom, riječi dobrodošlice sudionicima tečaja također su uputili doc.dr.sc. Dijana Zadravec, zamjenica ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, zamjenik predstojnika Klinike za neurokirurgiju dr.sc. Vatroslav Čerina, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Biserka Režek, dipl.med.techn.

Održana su multidisciplinarna predavanja u kojima su liječnici neurokirurzi i neurolozi govorili o tumorima središnjeg živčanog sustava, cerebralnim aneurizmama, cerebrovaskluarnom inzultu i dijagnostici kod navedenih oboljenja i medicinske sestre i tehničari neurokirurgije, neurologije i jedinice intenzivnog  liječenja koji su govorili o specifičnostima zdravstvene njege takvih bolesnika.

Cilj Tečaja je bio utvrditi i proširiti znanja i vještine, razmijeniti iskustva i poboljšati kvalitetu u svrhu boljitka neurokirurških bolesnika.

Nakon Tečaja održana je redovna skupština Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske na kojoj je izabrana dopredsjednica Martina Kolačko, dipl.med.techn. (Neurokirurgija,OB Varaždin).

Tanja Bokšić, bacc.med.techn.