Članovi UMSTNKH sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana zdravlja u KBC Sestre milosrdnice

Pripremio: Mateo Kosier, bacc.med.techn.

 

  1. travnja 2018. godine, obilježen je, kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta, Svjetski dan zdravlja pod sloganom „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“.

Članovi Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske sudjelovali su u javnozdravstvenoj akciji povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice koja je bila organizirana u petak, 6. travnja 2018. godine ispred KBC Sestre milosrdnice.

Tijekom javnozdravstvene akcije posjetiteljima su pružene informacije o zdravim životnim navikama putem pisanih materijala, usmenih informacija i uputa, te su mogli izmjeriti vrijednosti krvnog tlaka, šećera u krvi i indeks tjelesne mase. Navedenoj javnozdravstvenoj akciji se odazvalo mnoštvo posjetitelja s velikom zainteresiranošću za informacije o zdravlju, što je popraćeno i podjelom jabuka koje su simbolički prikazivale zdrav način života. Posjetitelje se također motiviralo da o svom zdravlju brinu cijelu godinu, a ne samo na ovaj dan.