Diljem svijeta medicinske sestre i tehničari obilježavaju 12. svibnja kao Međunarodni dan sestrinstva, u spomen na rođenje Florence Nightingale, začetnice modernog sestrinstva. To je jedan od najznačajnijih događaja u  području sestrinske profesije!

I ove godine u organizaciji medicinski sestara KBCSM održana je proslava tjedna sestrinstva od 08. do 12. svibnja 2017. godine pod sloganom „Sestrinski glas za zdrav život.“Također pod navedenim sloganom održana su javnozdravstvena događanja unutar grada Zagreba.Klinika za neurokirurgiju i članovi Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatskeove godine aktivno su sudjelovali u nizu aktivnostikao što su predavanje za medicinske sestre i tehničares temom pod nazivom „Teorija i praktični rad – vještine povezivanja“Ramljak Vanja, bacc. med. techn i Križan Mirjana, bacc. med. techn,anketno ispitivanje za sugrađane koliko aktivno sudjeluju u preveniraju nastanka križobolje, mjerenje „bodymassindexa“,mjerenje postotka masnog i mišićnog tkiva,mjerenje postotka visceralne masnoće, mjerenja krvnog tlaka, mjerenje razine šećera u krvi i još nizom aktivnosti. Za sugrađane organizirano je prigodno dijeljenje magneta, letaka s uputama kako prevenirati nastanak križobolje i brošure sa slikovno prikazanim vježbama. Sve se vodilo pod sloganom „Križobolja – prevencijom do zdravlja.“

Udruga medicinskih sestara i tehničara republike Hrvatske ponosna je na svaki doprinos i postignuća u radu svojih članova, promoviranjunovih spoznaja u sestrinskoj praksi i edukaciji građana o mjerama prevencije brojnih bolesti i patoloških stanja. Članovi udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske nastojat će i u budućnosti dijeliti sa građanima i kolegama nova postignuća iz struke u cilju promoviranja zdravog načina života.