Dana 6. lipnja 2017. Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice organizirao je stručni skup za zdravstvene djelatnike u Multimedijskom centru. Stručni skup namijenjen je zdravstvenim djelatnicima koji rade s ranama.„Principi vlažnog zacjeljivanja i dekubitus“prvi je od ukupno 4 modula u sklopu programa HEAL.

Stručni skup započeo je prijavom sudionika i pozdravnom riječju organizatora. Nakon toga počela su predavanja sa temom sprječavanja nastanak oštećenja tkiva te kako prepoznati, procijeniti i liječiti nastanak dekubitusa. Daljnja edukacija uslijedila je na temu kako odabrati najbolje moguće obloge za liječenje dekubitusa. Tijekom ovog modula polaznici su morali rješavati kratke kvizove, a na kraju edukacijeuslijedio je ispit provjere znanja. Polaznici tečaja Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske koji polože ispite iz sva 4 modula s minimalno 80% točnih odgovora na kraju edukacije dobiti će certifikat odobren od EWMA (European Wound Management Association).

Stručni skup bodovan je od strane Hrvatske komore medicinskih sestara i Hrvatske liječničke komore. Polaznici tečaja bile su članice Udruge medicinskih sestara i tehničara neurokirurgije Hrvatske Matea Jambreković, bacc. med. techn. i Vanja Ramljak, bacc. med. techn.